Az LPG technika

Az LPG technika az LPG eszközökkel a szövetek mobilizálását célozza. Az LPG Louis Paul Guitay, a terápiás masszírozó készülék feltalálójának nevét jelöli.
Louis Paul Guitay egy autóbalesetet követően visszamaradt hegeit a szöveteket mobilizáló, ún. „Skin Fold Rolling” kezelést kapott. Számos kezelés után Louis Paul Guitay változást tapasztalt a Skin Fold technikában, mivel minden orvos más-más manőverekkel, eltérő ideig kezelte. Ekkor született meg az a szándék, hogy a módszert konzisztenssé és megismételhetővé tegye a vákuum segítségével, amely kezelés közben megemeli a bőrt és azt két motorizált henger segítségével masszírozza.

Az LPG technika szabadalmaztatott módszer, amely során a készülék kezelőfeje hullám formájában beszívja a bőrt, majd elengedi azt. A motorizált hengerek különböző sebességgel, egymástól függetlenül, azonos vagy ellentétes irányban mozognak, a bőr állapotától függően. A program intenzitása személyre szabható. A készülék intelligens szoftvere segítségével a program intenzitása a szövetek jellegzetességeinek és a kezelés céljának figyelembe vételével személyre szabható.


Az LPG technika története

Azok a terapeuták, akik a Cellu M6 gépet eredményesen alkalmazták nők hátfájásának kezelésére, azt tapasztalták, hogy ezeknél a pácienseknél a hátfájás csökkenése mellett a cellulit (narancsbőr) állapota is szépen javult. Az elért javulás olyan jelentősnek bizonyult, hogy Louis Paul Guitay a terápiás alkalmazási mód mellett célzottan a cellulit kezelésére kezdte ajánlani a készüléket. Ehhez kapcsolódóan az LPG egy fiziológiai és patológiai adatokon alapuló, sajátos módszertant dolgozott ki a következő tartalommal:

 • Globális módszertan, amely során a törzs masszírozásával a medencetáji és hasi keringés javulása érhető el
 • Szövetek mobilizálása meghatározott manőverekkel, amelyek az érrendszerre, a nyirokrendszerre és a vérkeringésre hatnak, mivel ezek érzékenyen reagálnak a környező szövetek mozgására
 • Szabályozott szívóerő a szövetek érzékenységének és vastagságának megfelelően
 • Megszakítás nélküli, átlagosan tizennégy (hetente két) alkalomból álló kezeléssor, 35-45 perces kezelésekkel.

Mivel ez a módszertan egy specifikus és innovatív megoldást jelent a cellulit kezelésében, az LPG úgy döntött, önálló nevet ad a módszernek. Így született meg az „Endermologie” védjegy, amelyet 1998 áprilisában jegyeztek be. A Cellu M6 Keymodule i kezelés

Az Endermologie® a kötőszövet kezelésének leghatékonyabb és legkíméletesebb, garantáltan fájdalommentes módszere.

A kezelés során az LPG Cellu M6 Keymodule i szépségipari gépet alkalmazzuk a cellulit állapotának javítására, alakformálásra, a keringés javítására. A gép egyedülálló kezelőfejének köszönhetően a technológia ezen felül lehetővé teszi a toka- és karkezelést, az ödéma kezelését, a relaxálást, a megereszkedett bőr kezelését, az égési hegek, forradások kezelését is.

A cellulit, azaz narancsbőr a mai kor esztétikai népbetegsége. A nyirokrendszer elégtelen működése miatt a zsírsejtek között felgyülemlő salakanyagok vízvisszatartást (ödémát) eredményeznek, amitől a felhám alatt réteg súlynövekedése következik be. Emiatt megszakadnak a bőrben a kollagénrostok és az elasztinszálak, ezáltal nem tudják feszesen tartani a szöveteket, és látható egyenetlenséggel kitüremkednek a bőrfelszínen.

A nyirokrendszernek nem lévén motorja, mint a keringésnek a szív, a nyirokkeringés helyreállításának, azaz a cellulitkezelésnek egyetlen módszere létezik, a nyirokmasszázs. A masszázs a salakanyagot és a vizet kimasszírozza a cellákból, a nyirokkeringésen keresztül (vese) pedig ki tud ürülni a szervezetből. Ezen nemkívánatos salakanyagok távozását elősegítve csökken illetve megszűnik a cellulit, keresztmetszeti fogyás keletkezik, feszesebbé válik a bőrfelszín és elsimulnak a ráncok. Az okozott vérbőség segíteni tudja a striás csíkok halványulását.

A gép kezelőfeje két hengerből áll. Miközben a vákuum enyhén megemeli a kezelt szöveteket, a forgó hengerek finoman masszírozzák a bőrfelületet. A kezelés minden esetben testreszabott és egyéni, ugyanis a hengerek forgási iránya és sebessége a kezelt bőr adottságainak és a kezelés céljának megfelelően szabályozható.

A kifejlesztett Endermologie® technológia azért forradalmasította a nyirokmasszázst, mert a „szokásos” kék-zöld foltok helyett egy kellemes masszírozást érez a vendég. A masszázs nyomvonalát és irányát technológiai vizsgát tett testkezelő vagy kozmetikus irányítja.

A kezelés megkezdése előtt szakembereink egy részletes beszélgetés során felmérik az Ön egészségi állapotát, megismerik életmódját annak érdekében, hogy a kezelés ne egy sablonos forgatókönyv szerint zajló eljárás, hanem egy valóban személyre szóló, hatékony módszer lehessen. A beszélgetés alkalmat ad arra, hogy szakemberünk megismerhesse az Ön igényeit és elvárásait a kezeléssel kapcsolatban.

A következő lépés a testalkat és a méretek felmérése. Ezeket az adatokat a névre szóló kezelőfüzetben rögzítjük és fényképpel egészítjük ki. A kezelőfüzetet és a képeket természetesen bizalmasan kezeljük; azokat kizárólag Ön és kezelője tekintheti meg. A kezeléssorozat előtt, közepén és végén készített fotók a hatékonyság igazolását szolgálják, és pontosan mutatják az elért eredményeket.

A kezelési idő általában 35 perc. A testkezeléshez minden kedves vendégünk saját testkezelő ruhát kap. Ez a vékony és rugalmas anyagból készült, szorosan a test vonalát követő LPG bodywear biztosítja a kellő diszkréciót és higiéniát.

A kezelés sikere növelhető:

 • Méregtelenítéssel (diéta, infrakabin vagy szauna);
 • A nyirok- és vérkeringés serkentésére heti min. 2-3 kezeléssel;
 • A kezeléseket folyamatosan kell végezni, három napnál hosszabb kihagyás nélkül, min. 12 alkalommal;
 • Kellő folyadékbevitellel (napi 2,5-3 liter, lehetőleg szénsavmentes ásványvíz fogyasztásával);
 • A kúra alatt alkoholt fogyasztani nem ajánlott annak szénhidrát tartalma és toxikus hatása miatt;
 • Egészséges táplálkozással;
 • Rendszeres testmozgással.


Az eredmények magukért beszélnek

Tekintse meg a képeketGyakran felmerülő Kérdések

Tényleg működik? Van már észrevehető eredmény?
Igen működik, erre bizonyíték az Európa szerte és U.S.A-ban készült kutatások

Hetente hány kezelést vehetek igényben?
Átlagosan 2 alkalom a javasolt. Ha a kezelési folyamat alatt tekintélyes súlyt veszít el vagy hosszú ideje problémás cellulitja van, akkor heti egy alkalom javasolt. Heti 2 alkalomnál több kezelés nem hoz nagyobb eredményt.

Meddig tart egy kezelés?
Átlagosan egy kezelés 35 percig tart. A kezelés során a problémás test részére jobban koncentrálunk, de az általános vérkeringés és kibocsátási folyamat elősegítése érdekében más testrészekre is kellő időt szakítunk.

Hány kezelés után észrevehető az eredmény?
Általában az emberek 5 vagy 6 kezelés után már észreveszik az eredményt, de átlagosan 14 alkalom ajánlott egy teljes programhoz.

Mikor múlik el az eredmény?
Az életstílustól, kortól és hormonális változásoktól függően néhány hónaptól akár évekig tarthat. A teljes program lezajlása után havi egy karbantartó kezelés ajánlott.

Zsírleszívás után mikor lehet alkalmazni a kezelést?
A kezelés igénybe vétele előtt kérje ki az orvosa véleményét. Általában a összehúzó ruha eltávolításáig érdemes várni.

A kezelés helyettesíti a fogyókúrát és a tornát?
Nem. Tulajdonképpen az ENDERMOLOGIE kezelések alatt megfelelő diéta és a mozgás erősen ajánlott. Legtöbb esetben ezek elősegíthetik a kezelés eredményességét.

A kezelés férfiakon is segít?
Természetesen. A problémás területek, mint „ mentőöv” vagy megereszkedett mell szöveteken nagyon látványos eredményt lehet elérni.

Miért kell viselni LPG kezelőruhát a kezelések alatt?
Az LPG kezelőruha lehetővé teszi az ENDERMOLOGIE kezelőfej minél simább gördülését és megfelelő higiéniát biztosít.

A gép feszesíti a bőrt? Fogok-e súlyt elveszíteni?
A kezelések után a bőr feszessége javul. A megereszkedés csökken és a bőr simává válik. Ez nem fogyasztógép, azonban számos kliens súlycsökkenést tapasztalt, főleg akkor veszítették el legjobban a zsírpárnákat, amikor az LPG gépet használták.

Van valamilyen mellékhatása?
Jelentéktelen.

Ha terhes vagyok, akkor is igénybe vehetem a kezelést?
Eddig nem tapasztaltak semmiféle összefüggést az ENDERMOLOGIE és a terhességi problémák között. Azonban a terhesség alatt a kezelés használatát NEM ajánljuk.

Mi a különbség az ENDERMOLOGIE és a zsírleszívás között? Az ENDERMOLOGIE helyettesítheti-e a zsírleszívást?
ENDERMOLOGIE, nem hasonlít a zsírleszívásra, amely nem nyomja össze a bőrt különböző irányban. Egyes emberek először ENDERMOLOGIE kezelést kapják, mielőtt elmennek zsírleszívásra. Ezok egy része mindkét kezelést megkapja a problémáira. Az ENDERMOLOGIE-t világszerte nagyon sok híres és professzionális plasztikai sebész előszeretettel használja.

Miért készítenek képeket kezelés után és előtt?
Az eredmények pontos nyomon követése érdekében és a kezelők által összeállított programok hatásosságát ellenőrizendő, készítenek képeket.

Nem szeretném ha mások nézegetnék a képeimet. Hogyan kezelik a képeket?
A kezelő és az érintett szalon alkalmazottain kívül senki nem tekintheti meg a képet. Ezen képek csak az Ön aláírásával használhatóak esetleg tudományos vagy marketing célokra.

Mit fogok érezni a kezelés alatt? A kezelés fájdalmas?
A kezelés mély masszírozásra hasonlít. A legtöbb páciens nagyon kellemesnek találja a kezelést. A kezelés erőssége egyéni igények szerint beállítható.

Mit fogok érezni a kezelés után?
A legtöbb páciens kipihentnek és energia- dúsnak érzi magát. Mivel a keringési rendszer stimulálódott, így a kezelés eredményessége érdekében naponta 2 liter víz fogyasztása ajánlott.Az LPG nemzetközi weboldalai:   

www.lipomassage.com
   
www.endermologie.com